Ga naar de inhoud
Home » Voor vrijwilligers

Voor vrijwilligers

Help jij mee om het samenleven met de wolf beter te laten gaan zonder problemen voor veehouders? Zie je het zitten wat bij te leren en je handen uit de mouwen te steken? Schrijf je dan in als vrijwilliger voor het Wolf Fencing Zuid Nederland!

Word vrijwilliger

Meld je aan als vrijwilliger!

Om bij te dragen aan het vreedzaam samenleven tussen wolf, mens en vee blijkt het wolfwerend maken van omheiningen effectief. Hiermee wordt vee beschermd tegen een aanval van de wolf. Helaas kost dit naast materiaal ook werk, tijd en is ook enige gespecialiseerde kennis hiervoor noodzakelijk. Veehouders kunnen hierbij dan ook hulp gebruiken. In wisselende teams van vrijwilligers, geleid door een professionele kracht van het Wolf Fencing Zuid Nederland worden veehouders geholpen om hun omheining wolfwerend te maken.

Zo helpen we veehouders, vee en wolf om in hetzelfde gebied te wonen met voorkoming van conflicten.

Hoe word ik vrijwilliger?

Heb je zin je handen uit de mouwen te steken en ben je bereid wat technische kennis op te doen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Wolf Fencing Zuid Nederland. Voorkennis is niet vereist! Tijdens het wolfwerend maken van afrasteringen en opleidingsmomenten leer je rasters wolfwerend te maken. Je aanmelden kan via deze link.

“Om samen iets te doen voor veehouders, vee en wolven, is geweldig.”

Wolf Fencing Zuid Nederland zijn mensen die zich graag inzetten om conflictarm samen te leven met de wolf. Hiervoor is bescherming van vee belangrijk. Daar zetten zij zich belangenloos voor in.

Wat bieden we vrijwilligers?

  • Je ontvangt de nieuwsbrief voor vrijwilligers, met praktische informatie, uitnodigingen voor opleidingen en (teambuilding) events, …
  • Je ontvangt oproepen per e-mail om mee te gaan op aanpassingsdagen
  • Naar aanpassingsdagen worden je reiskosten vergoed
  • Tijdens de aanpassingsdagen zorgt de veehouder voor eten en drinken voorzien (deze hoef je niet mee te brengen)
  • Je ontvangt kleding van Wolf Fencing Zuid Nederland
  • Je tekent de privacybeschermingsverklaring